Ce este Drop-shipping?

Drop-shipping este atunci când o persoană sau o companie vinde pe site-ul lor bunuri pe care nu le păstrează în stoc. Când se primește o comandă, ei trimit acele comenzi unei alte companii pentru a expedia bunurile direct cumpărătorului. Pentru că sunt intermediari, pot percepe mai mulți bani. Un drop-shipper păstrează profiturile din prețul ridicat de vânzare.
Cum funcționează drop-shipping?

Compania semnează un acord cu un angrosist, producător sau alt comerciant cu amănuntul pentru a furniza bunurile pe care le face publicitate.
Clientul plasează comanda online.
Compania primește comanda.
Clientul primește o confirmare a comenzii.
Compania trimite comanda către angrosist, producător sau alt comerciant cu amănuntul.
Compania respectivă livrează comanda.
Clientul își primește produsul.

Drop-shipping nu este ilegal, dar pot exista probleme pentru cumpărători și vânzători.

Cumpărători Atenție

Cercetați produsul înainte de a cumpăra.
Comparați prețurile pentru produse similare de la alți vânzători.
Aflați de unde vine comanda dvs. Faceți o căutare online a imaginii produsului pe care l-a postat vânzătorul pentru a vedea de unde provine și prețul real. Este posibil ca un vânzător să nu dea locația sau să vă facă să credeți că provine dintr-un magazin fizic.
S-ar putea să nu primești ceea ce ai comandat sau s-ar putea să nu vină niciodată. Este posibil să nu știți despre probleme până când nu primiți coletul.
Aveți grijă când vedeți reclame pe rețelele sociale.
Expeditorii drop-hip creează cu ușurință magazine pe rețelele sociale. Better Business Bureau raportează că cel mai obișnuit loc pentru a găsi site-uri care vând produse false este pe rețelele sociale, în special Facebook și Instagram. Aceste site-uri partajează reclame.
Căutați nume suspecte sau greșeli de ortografie în numele mărcii sau marca comercială. Poate fi greu de descoperit un articol fals pe baza unei imagini.

Vânzători Atenție

Nu intrați în drop-shipping pentru a vă îmbogăți rapid. Această schemă vizează persoanele care doresc să câștige mulți bani în timp ce lucrează de acasă. Sunt mulți oameni care fac drop-shipping. Mai multă concurență înseamnă că este posibil să fii nevoit să-ți reduceți profiturile pentru a rămâne competitiv.
Este posibil să fiți împins să cumpărați seminarii scumpe care pretind că veți avea succes până la sfârșitul cursului. Acești formatori câștigă bani vânzându-și antrenamentul.
Aceste cursuri ar putea dori să achiziționați bunuri la prețuri excesive și să păcăliți oamenii să creadă că expediază dintr-un magazin fizic.
Aceste cursuri pot oferi, la un preț, o modalitate de a cumpăra o listă de companii în care pot fi plasate comenzi de expediere. Aceste „afaceri” pot fi intermediari ai altor cumpărători și vânzători, fără niciun produs de vândut.
Puțini drop-shippers câștigă sume mari de bani. Când oamenii își dau seama că au plătit în plus sau sunt nemulțumiți de calitatea sau de livrare, ei returnează articolul. Dacă cumpără din nou, pot cumpăra direct de la compania reală.
Nu controlezi lanțul de aprovizionare. Trebuie să depindeți de furnizorul dumneavoastră pentru calitate, autenticitate și livrare. Și ai de-a face cu cumpărătorii atunci când sunt probleme.
Unii furnizori pot folosi ilegal un logo cu marcă comercială, proprietatea intelectuală a unei alte companii sau pot trimite bunuri false. Ceea ce înseamnă că ai putea ajunge responsabil pentru promovarea unei scheme ilegale. Sursa: https://www.michigan.gov/ag/consumer-protection/consumer-alerts/consumer-alerts/shopping/before-you-buy-or-sell-online

Shopping Cart
Scroll to Top